Saturday, June 18, 2011

Sérülésekkel teli 13. forduló és biztos második hely az idei szezonban

És igen végetért a 27. szezon 13. fordulója is. Az ellenfél nem a legacélosabb csapat volt, hisz az utolsó előtti helyen álló FC MaGa Bratislava gárdájával találkoztunk a majd 30.000-es MaGa Stadionban.

A várakozásokkal ellentétben nem indult túl jól a mérkőzés Liverpool számára, hisz a legjobb formában lévő csatárunk Tim Theiß megsérült a mérkőzés 22. percében. Ezt a szurkolók szörnyülködve vették tudomásul, hisz Theiß az utolsó 8 meccsén 8 gólt szerzett. Az edzőnk nem tehetett mást mint azonnali cserét hajtott végre...

A mérkőzés 26. percében jártunk amikor aktivizálta magát Hilco de Bevere és megszerezte a vezetést Liverpool gárdájának. Köszönet illeti a gólpasszadót Nae Tocu-t aki gyorsaságával megteremtette számára a helyzetet.

A második félidő elején változni kezdett a helyzet amikor Heinz-Hubert Haefele egy szögletből beívelt fejes góllal kiegyenlített. A 73. percben Liverpool középhátvédje Constantin de Bodt megiramodott a jobb szélen és egy óriási bombagóllal ismét vezetést szerzett, 1-2.

A 89. percben több új szerzemény kapott bemutatkozási lehetőséget azonban ekkor, pár perccel a vége előtt egy újabb csúnyának látszó sérülés történt. A csapat jobbhátvédje a természetfeletti Sigmar Steingaertner maradt a földön és sajnos nem tudta folytatni a játékot.

Ezt a nagy mértékű favágást már nem tűrhette tovább Liverpool csapata főképp nem Ernad Dženanović aki a vége előtt még kihasznált egy reménytelennek tűnő helyzetet és újabb gólt szerzett. Ezzel pedig 1-3-ra módosult a végeredmény.

Az eredménynek igen, a két sérülés miatt viszont nem örülhettünk, hisz két kulcsjátékosunkat veszítettük el, az egyik 3 a másik 4 hétre dőlt ki. Így minden bizonnyal sokkal nehezebb meccs vár ránk majd az utolsó fordulóban, amikor hazai pályán fogadjuk FK SH Senica gárdáját.

A már tét nélküli presztízs meccsen kiderül, vajon elveszíti-e az idei szezonbeli veretlenségét a már bajnok Senica. Nehéz lesz, de reméljük igen! Hajrá Liverpool, vágjunk vissza az idegenbeli 2-0-ért!


No comments:

Post a Comment